|
|
Sada je: pet sep 10, 2010 4:16 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 6 post(ov)a ] |
|
Kakve izlaske žele mladi Tuzle?
| Autor/ica |
Poruka |
|
zafrkanka
Moderator
Pohvale: 107
Pohvaljen: 95 puta u 88 postova
Opomene: (0%)
|
 Kakve izlaske žele mladi Tuzle?
Gledam sinoc onu euforiju oko Brodoloma, osmijehe na licima ljudi, bijelu odjecu i ples gdje god se okrenem i razmisljam kako je steta sto nemamo vise ovakvih dogadjaja u gradu! Doduse, nije da se bas nikada nista ne desava - budu tu i Kindjurijada, party za noc vjestica i jos ponesto (uglavnom u Domu mladih), ali cinjenica je da vecinu vikenda provodimo gotovo na isti nacin na koji provodimo dnevne kafice. Dobro, priznajem da ima vise alkohola (na moju zalost, ali nije sada to tema  ), ali nekada mi se cini da je to jedina razlika Nedostaje nam sadrzaja i to smo konstatovali bezbroj puta! Fali to kino, modernija kuglana, klub zabavnih igara, i sta ja znam sta sve ne, ali moramo priznati da ima jos gradova u kojima nema ovakvih mjesta, pa su izlasci mnogo zivlji! Sta to nama stvarno fali? Ponekad pomislim samo - drugacija atmosfera, vise prilika za ples! Otvorio se Privilage, svi se obradovali, ali to ode u helac vec gomilu puta. Romu (za mene gnijezdo zla) ne bih ni pominjala! Pitam se kakve su sanse da se otvori neko mjesto za sve, pa nek bude vece ove muzike, pa vece one muzike. Ma moze i neka sredina! Znate ono, neki MTV hitovi uz koje ce svako zaplesati, malo orjentalnih i latino ritmova, malo regea, starih dobrih rock hitova uz koje svi pocnu barem mahati glavom i rukama, pa moze i pokoji narodnjak (ali onaj kvalitetniji, opceprihvaceni hit) i sve to bez naglih prelaza u ritmu i stilu! Mislim da bi takvo mjesto bilo hit!
Sta je to sto vi zelite u ovom gradu? Sta mislite da bi moglo zagrijati atmosferu? Da li vam je dosta sjedenja po bastama/kaficima/stojasnja "na Jali"?
|
| ned jul 18, 2010 7:57 pm |
|
|
Slijedeći korisnici su se zahvalili za ovaj post
[Prikazi pohvale]
|
 |
|
mejdanac
Pohvale: 3
Pohvaljen: 9 puta u 7 postova
|
 Re: Kakve izlaske žele mladi Tuzle?
zafrkanka je napisao/la: Gledam sinoc onu euforiju oko Brodoloma, osmijehe na licima ljudi, bijelu odjecu i ples gdje god se okrenem i razmisljam kako je steta sto nemamo vise ovakvih dogadjaja u gradu! Doduse, nije da se bas nikada nista ne desava - budu tu i Kindjurijada, party za noc vjestica i jos ponesto (uglavnom u Domu mladih), ali cinjenica je da vecinu vikenda provodimo gotovo na isti nacin na koji provodimo dnevne kafice. Dobro, priznajem da ima vise alkohola (na moju zalost, ali nije sada to tema  ), ali nekada mi se cini da je to jedina razlika Nedostaje nam sadrzaja i to smo konstatovali bezbroj puta! Fali to kino, modernija kuglana, klub zabavnih igara, i sta ja znam sta sve ne, ali moramo priznati da ima jos gradova u kojima nema ovakvih mjesta, pa su izlasci mnogo zivlji! Sta to nama stvarno fali? Ponekad pomislim samo - drugacija atmosfera, vise prilika za ples! Otvorio se Privilage, svi se obradovali, ali to ode u helac vec gomilu puta. Romu (za mene gnijezdo zla) ne bih ni pominjala! Pitam se kakve su sanse da se otvori neko mjesto za sve, pa nek bude vece ove muzike, pa vece one muzike. Ma moze i neka sredina! Znate ono, neki MTV hitovi uz koje ce svako zaplesati, malo orjentalnih i latino ritmova, malo regea, starih dobrih rock hitova uz koje svi pocnu barem mahati glavom i rukama, pa moze i pokoji narodnjak (ali onaj kvalitetniji, opceprihvaceni hit) i sve to bez naglih prelaza u ritmu i stilu! Mislim da bi takvo mjesto bilo hit!
Sta je to sto vi zelite u ovom gradu? Sta mislite da bi moglo zagrijati atmosferu? Da li vam je dosta sjedenja po bastama/kaficima/stojasnja "na Jali"?pa valla meni nisu dojadile ove kafice djuskanje na jali i takooooo al opet eo ima ovaj unity sad malo promjene al opet djaba nema se gdje izaciiiiii tako da.... MORAMO POKUSAT NAPRAVITI PROMJENU 
_________________ Have you seen my Snake?!
|
| uto jul 20, 2010 11:14 pm |
|
 |
|
Edvin
Pohvale: 161
Pohvaljen: 73 puta u 68 postova
|
Fali nama svašta, a ni omaldina izgleda ne zna šta joj fali, nego se prazni tamo gdje ima  Brodolom je stvara dobar, a ne bi valjalo da se često ponavlja, dobro ga je poželiti.  Što se tiče dešavanja u gradu, tj u Palmi, da se konkretnije izrazim, čini mi se da sam skoro negdje ili nekome napisao, da uskrsnu i samog Elvisa Presleya da dodje u Palmu meni se ne bi išlo. Omrzla mi je ta Palma, pa ne mogu cijeli život u palmu izlaziti koja je ista od kako znam za sebe i ne nudi ništa bolje, drugačije... Sama činjenica spoznaje da samo palma radi poslije 23h ubija u pojam. A treba Tuzli kafića, ail ne kafića koji nude stol sa četiri i više stolica, ili manje, nego tematskih kafića, koji nude ugođaje za razna raspoloženja. Kod nas su svi kafići ko štila za sikire, sve iz iste mašine. Pogledamo recimo ovako nešto http://www.foodgps.com/wp-content/uploa ... ry-bar.jpg    http://tejdilip.blog.co.in/files/2009/01/lounge-bar.jpg    I jos milion drugih, tematika, koje bi se mogle srediti, odraditi i privuci narod. Ali ne moze to kod nas opstati, iz nekih razloga. Jel zbog tenisa, jel zbog "ne isplati mi se ulagati u to"...itd
_________________ Diamonds are forever...
|
| sri jul 21, 2010 9:04 am |
|
 |
|
zafrkanka
Moderator
Pohvale: 107
Pohvaljen: 95 puta u 88 postova
|
Sve se vala slazem s tobom - od rijeci do rijeci i slika Mislim da je problem to da se ljudima "ne isplati ulagati", a u stvari nisu kreativni ti vlasnici kafica! Zasto kazem da nisu kreativni - pa zato sto bi oni mogli preslikati interijer bilo kojeg od ovih kafica, ali nama bi on bio isti kao drugi jer oni ne bi znali smisliti neke sadrzaje koji ce biti drugaciji, prigodni i razbiti monotoniju. Pogledajte samo koliko im je mrsko potruditi se oko muzike - nabacaju bilo sta, neki cak puste i radio i to je to! Nikome ne pada na pamet imati npr latino vece, orjentalno, rock, hip-hop ... da se pusta samo ta muzika, tematski i da se malo i ambijent uredi u tom stihu, pa cak i osmisle pica, ili barem ukrasi za njih, koji su prigodni, Ma to bi bio hit!
|
| sri jul 21, 2010 7:53 pm |
|
 |
|
Txtejac
Administrator
Pohvale: 179
Pohvaljen: 27 puta u 23 postova
|
zafrkanka je napisao/la: Sve se vala slazem s tobom - od rijeci do rijeci i slika Mislim da je problem to da se ljudima "ne isplati ulagati", a u stvari nisu kreativni ti vlasnici kafica! Zasto kazem da nisu kreativni - pa zato sto bi oni mogli preslikati interijer bilo kojeg od ovih kafica, ali nama bi on bio isti kao drugi jer oni ne bi znali smisliti neke sadrzaje koji ce biti drugaciji, prigodni i razbiti monotoniju. Pogledajte samo koliko im je mrsko potruditi se oko muzike - nabacaju bilo sta, neki cak puste i radio i to je to! Nikome ne pada na pamet imati npr latino vece, orjentalno, rock, hip-hop ... da se pusta samo ta muzika, tematski i da se malo i ambijent uredi u tom stihu, pa cak i osmisle pica, ili barem ukrasi za njih, koji su prigodni, Ma to bi bio hit! Bio bi to veliki hit, ali to su za nas pusti snovi nažalost. Sve je danas vezano usko za profit, kako ga najlakpe ostvariti.
_________________ www.tuzla-x.com
|
| čet jul 22, 2010 10:18 am |
|
 |
|
Sele_live
Pohvale: 0
Pohvaljen: 0 puta u 0 post
|
evo,ipak ima jos jedan party,vise informacija na facebook.com ROBINZON PARTY (godisnjica restorana robinzon)
|
| čet jul 22, 2010 1:45 pm |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 6 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove.
|
|
 |