|
|
Sada je: ned sep 05, 2010 9:12 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 10 post(ov)a ] |
|
Plan Putovanja, Izracunavanje distance, odabir rute,...
| Autor/ica |
Poruka |
|
Dominic
Pohvale: 106
Pohvaljen: 13 puta u 12 postova
Opomene: (0%)
|
 Plan Putovanja, Izracunavanje distance, odabir rute,...
Malo sam nesto surfao i trazio da odradim neke planove putovanja, i tako naletio na ovu premocnu stranicu, koja pazi na razne potrebne detalje vezano za proracun ove vrste. Moguce je znaci mijenjati od vrste vozila, do bicikla, ili pjeske, i tako da daje zaista tacan proracun, najbrze, najekonomicnije, preporucene rute do mjesta na koje zelite putovati. Vase je samo da unesete naziv pocetne i krajnje destinacije i da kliknete dugmic, ostalo dobijete sve na gotovs. Ako Vam se ponudjena ruta ne svidja, mozete je preusmjeriti tako sto cete unijeti recimo neki drugi gradic kroz koji zelite proci itd itd... Evo LinkA evo još par linkova koji takodjer služe u iste svrhe, na drugi način. Neki su bolji neki lošiji, zavisi kako kome šta treba. RouteplannerHr Map
_________________ Ko se o mlijeko opeče, taj i u jogurt puše.
|
| pon jun 22, 2009 4:07 pm |
|
 |
|
bilosto
Pohvale: 46
Pohvaljen: 110 puta u 99 postova
|
 Re: Plan Putovanja, Izracunavanje distance, odabir rute,...
da, rac je dobar, ja sam ga prije koristila (ima tome i godina), ali mi se pokazao u par navrata nestabilnim (mislim na stranicu... ), npr. blokira se, nece da mi da odrediste ili stopover koji sam trazila i slicno onda sam presla na ovaj drugi, viamichelin i veoma sam zadovoljna... bas sam budala, ti si vec dao link za viamichelin... elem, da, taj je najdobriji  ) ps. kako napravis da ti ne bude link, nego "klikni ovdje" ili slicno?
_________________ Moj Potpis (krasopisom)
|
| pon jun 22, 2009 4:15 pm |
|
 |
|
Dominic
Pohvaljen: 13 puta u 12 postova
|
bilosto je napisao/la: da, rac je dobar, ja sam ga prije koristila (ima tome i godina), ali mi se pokazao u par navrata nestabilnim (mislim na stranicu... ), npr. blokira se, nece da mi da odrediste ili stopover koji sam trazila i slicno onda sam presla na ovaj drugi, viamichelin i veoma sam zadovoljna... bas sam budala, ti si vec dao link za viamichelin... elem, da, taj je najdobriji  ) ps. kako napravis da ti ne bude link, nego "klikni ovdje" ili slicno? Kliknes na ovaj dugmić gore URLI dobijes uputsvo (url)(/url) Orginalno je ovakav (samo sto budu one uglaste zagrade) Tvoj zadatak je da u prvoj zagradi napises =www.xxx.com a izmedju uglastih zagrada stavis recimo KLIKNI OVDJE (url=http://www.ovdjelink.com)Klikni Ovdje(/url) I to je to...hhh
_________________ Ko se o mlijeko opeče, taj i u jogurt puše.
|
| pon jun 22, 2009 4:32 pm |
|
 |
|
bilosto
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ok... hvala... sorry na off 
|
| pon jun 22, 2009 7:10 pm |
|
 |
|
bilosto
|
eh, ovako... da se malo pohvalim i da kazem kako napreduju pripreme...
kupili smo sator, vrece, prostirku, najlon za ispod satora, bla bla... svega i svacega, pa se polako psihicki pripremamo za nase novo iskustvo!
nevjerovatno, ali istinito, sator nismo jos uvijek razapeli u po' dnevne sobe...
elem, doslo je do male promjene plana... najprije cemo jedno 3-4 dana na boracko jezero, da se malo odmorimo, a tek onda neki slijedeci vikend idemo da hodamo po bosni... boracko jezero bi trebalo da bude ispunjeno slikanjem, fotografiranjem, citanjem i odmaranjem...
ako neko ima kakvu informaciju o kampovima na borackom jezeru, ja bih bila vrlo zahvalna. ja sam vec poslala par upita nekim prijateljima, pa cim dobijem odgovore postavljam i ja!
|
| pet jun 26, 2009 7:36 pm |
|
 |
|
Edvin
Pohvale: 161
Pohvaljen: 73 puta u 68 postova
|
Kontam koja je ruta ljepsa do Zadra, sta vi mislite?   Ova preko Bihaća je mako kraća, (nije što se rimuje, nego je stvarno tako)  A kontam da je pored Une malo ljepše se vozikati nego dole kroz polja ničega
_________________ Diamonds are forever...
|
| pet jul 16, 2010 8:57 am |
|
 |
|
valter
Pohvale: 74
Pohvaljen: 81 puta u 70 postova
|
Ovom donjom rutom sam prošao prije 15-ak dana,TZ-Zenica-N.Travnik-Bugojno-Kupres-Tomislav Grad-Granični prelaz Aržano,s tim da u ovom slučaju kad ideš za Zadar ideš na Livno i granični prelaz Kamensko.Mogu ti reći da mi se svidjelo pravo,što je najvažnije nema gužve uopšte,put je poprilično dobar(meni bolji od onog preko Sarajeva ,Konjica i Mostara),lijepa priroda pogotovu preko Rostova i naročito na Kupreškim vratima.S tim ako se odlučiš za ovaj put raspitaj se jer bili su radovi na putu N.Travnik-Bugojno,i bili su prekidi u saobraćaju u trajanju od 45 minuta(asfaltiranje nekih 400-500 metara puta). -Drago mi je da sam ti dao informaciju više,mada,raspitaj se i za onu prvu rutu,ja ne znam da sam baš tim putem prolazio,ali mi čini mi se,nekako djeluju atraktivnije i ljepše.Možda nam se neko i javi ko je išao tim putem,pa da nam dočara i tu relaciju.
_________________ Lijepa riječ i gvozdena vrata otvara!!!
|
| pet jul 16, 2010 12:44 pm |
|
|
Slijedeći korisnici su se zahvalili za ovaj post
[Prikazi pohvale]
|
 |
|
bilosto
|
ako nisi nikad isao na banja luku, pa preko like i slicno, onda obavezno! unesi malo iznenadjenja u zivot, onom si drugom rutom sigurno vec isao milion puta 
|
| pet jul 16, 2010 2:18 pm |
|
|
Slijedeći korisnici su se zahvalili za ovaj post
[Prikazi pohvale]
|
 |
|
Edvin
Pohvale: 161
Pohvaljen: 73 puta u 68 postova
|
valter je napisao/la: Ovom donjom rutom sam prošao prije 15-ak dana,TZ-Zenica-N.Travnik-Bugojno-Kupres-Tomislav Grad-Granični prelaz Aržano,s tim da u ovom slučaju kad ideš za Zadar ideš na Livno i granični prelaz Kamensko.Mogu ti reći da mi se svidjelo pravo,što je najvažnije nema gužve uopšte,put je poprilično dobar(meni bolji od onog preko Sarajeva ,Konjica i Mostara),lijepa priroda pogotovu preko Rostova i naročito na Kupreškim vratima.S tim ako se odlučiš za ovaj put raspitaj se jer bili su radovi na putu N.Travnik-Bugojno,i bili su prekidi u saobraćaju u trajanju od 45 minuta(asfaltiranje nekih 400-500 metara puta). -Drago mi je da sam ti dao informaciju više,mada,raspitaj se i za onu prvu rutu,ja ne znam da sam baš tim putem prolazio,ali mi čini mi se,nekako djeluju atraktivnije i ljepše.Možda nam se neko i javi ko je išao tim putem,pa da nam dočara i tu relaciju. Ijs, pa ti si meni stanje na putevima iznio frisko heheheh I ja kontam da je ljepse na Bihać pa mozda svratiti i na jezerca  samo ne znam, vele da je guzva tim putem, jer je on malo uži u gornjem dijelo od otoke ka bihacu, pa je tjesnac njakav... bilosto je napisao/la: ako nisi nikad isao na banja luku, pa preko like i slicno, onda obavezno! unesi malo iznenadjenja u zivot, onom si drugom rutom sigurno vec isao milion puta  MAh isao sam do Bihaca više puta, ali nisam dalje...ali ima jedna koja nije isla dugo, toliko dugo da se i ne sjeca skoro  pa kontam da idem na ovu Banja luku, prijedor, Novi Grad, Bihac pa onda u krvatsku i do zadra sletiti... Moram pohvatati gdje su stacionarni radari 
_________________ Diamonds are forever...
|
| pet jul 16, 2010 3:08 pm |
|
 |
|
zafrkanka
Moderator
Pohvaljen: 95 puta u 88 postova
|
Ja bih iskombinovala i Banja Luku i Bihac Drugom rutom nisam nikada isla, ali kad je rijec o putu za Banja Luku, meni je milina voziti tamo zbog prirode - pukle poljane, zelenilo, a saobracaj nije preopterecen! Srenem fino preko Stanara i fino kroz prirodu!
|
| sub jul 17, 2010 2:10 pm |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 10 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove.
|
|
 |